10 druhov najlepšieho ovocia pre Vášho psa

 

Vedeli ste, že Váš štvornohý miláčik môže dostatávať aj čerstvé ovocie? Spísali sme pre Vás 10 druhov ovocia, ktoré je pre Vášho psa skutočne prospešné.

                                                                                               APPLES 

 

Jablká- sú výborným doplnkom stravy psa. Obsahujú vitamín C, vitamín A a vlákninu. Jablká môžu dokonca osviežiť dych vášho psíka, ale nezabudnite odstrániť semiačka, obsahujú kyanid.

 

                                                                   BANANAS

Banány- sú plné živín, ktoré sú dôležité ako pre ľuďí tak aj vášho psa.Sú bohaté na draslík, horćík, vitamín B6, meď, biotín a vlákninu. Sú taktiež vhodné aj pri hnačkách, upravujú rast zdravých črevných bakterii.

 

 

                                                               BLACKBERRIES

Črenice- sú dobrým zdrojom antioxidantov, Omega-3 a vlákniny. Antioxidanty sú dôležité v každej strave, pretože spomaĺujú preces stárnutia a chránia bunky pred poškodením ako napr. pred rakovinou.

 

 

                                                                                                    CANTALOUPE

 

Žltý melón- je výborny pre psov ale s mierov. Obsahuje vysokú hladinu vitamínu C, vitamínu A, vlákniny a beta-karoténu. Vláknina pomáha pri traviacich problémoch a môže zabrániť zápche, zaťiaľ čo beta-karotén podporuje zdravé oči a dobrý zrak. Konzumuje sa bez jadierok a šupky.

 

                                                                    MANGOES

Mango- je považované za veľmi výživné ovocie obsahuje viac ako 20 druhov vitamínov a minerálov. Medzi najlepšie patria vitamín C, vitamín A, draslík, vitamín B6, vláknina a antioxidanty. Toto veľmi chutné ovocie je najlepší spôsob ako posilniť imunitu vášho psa obzvlášť je vhodný pre staršých psov, pretože obsahuje dvojnásobok odporúčanej dennej dávky vitamínu C. Konzumuje sa bez šupky.       

 

                                                                 PEAR

Hrušky- sú chutným doplnkom stravy. Obsahujú vitamín C, vitamín A, vlákninu, meď, vitamín K a vitamín B6. Vitamín K je obzvlášť dôležitý pre zdravie kosti, takže je vhodný pre aktivných psov alebo staršie psi ktoré majú oslabené kosti. Draslík je dobrý na srdce a podporuje správnu funkciu kardiovaskulárneho systému. Nizká hladina draslíka môže spôsobiť arytmie. Podavame ošupanú bez jadierok.

 

                                                                    RASPBERRIES  

Maliny- sú dalším bobuľovým ovocím, ktoré môžu psi konzumovať a ktoré im poskytnú veľa živín ako napríklad vitamín C , mangán, vláknina, antioxidanty, draslík a kyselina listová. Ale pozor maliny dávajte psovi s mierov, iba priležitostne, pretože obsahujú sladidlo xylitol, ktorý je škodlivý pre psov keď sa konzumuje príliš často. 

 

 

                                                                     STRAWBERRIES

 Jahody- sú z jednim najoblubenejším ovocím u luďí a nie je divu prečo. Sú lahodné a obsahujú veľké množstvo vitamínov ako napríklad vitamín C, vitamín B6, vlákinu, antioxidanty a vitamín K. Jahody pomahajú posilniť imunitný systém a majú antioxidačné účinky ako všetky bobuľové ovocie, znižujú zápal a pomahajú pri infekciách.

 

 

                                                                    WATERMELON

 

Melón- majú nízky obsah kalórií a skvelý spôsob hydratácie pretože obsahujú 92% vody. Obsahujú vitamín A, vitamín C, vitamín B6 a draslík. Najlepšie je ich podávať bez kostiek ale v maľom množstve sa nič nestane.

 

 
blueberries

 

Čučoriedky- sú plné vitaminu C, vlákniny a antioxidantov. Chránia bunky pred voľnými radikálmi. Antioxidanty pomaha aj pri alergiách, astme a artritíde.

 

 

 zdroj: internet

fotky: pinterest.com